• Fysiotherapie

  Er kan bij de vereniging gebruik gemaakt worden van fysiotherapie. Gedurende de trainingsweek zijn er zogenoemde ‘fysiomomenten’. Tijdens deze momenten kan geïnventariseerd worden of er bij lichamelijke klachten verdere behandeling
  gewenst is.

  Het medisch team bestaat uit Joyce van Baak en Tijmen Rensink (io). Zij zullen in samenspraak de behandelingen uitvoeren. Mocht verdere behandeling gewenst zijn, dan zal dit vallen onder een reguliere zitting fysiotherapie en gedeclareerd worden bij de zorgverzekeraar. Om duidelijkheid te verschaffen over de te volgen stappen betreffende het voorkomen en ontstaan van zwem gerelateerde klachten, maakt de vereniging gebruik van een medisch protocol.

  Het medisch protocol herbergt de volgende stappen:

  1. Zwemmer: De zwemmer is als eerst verantwoordelijk voor het signaleren van zwem gerelateerde klachten.
  2. Coach: Signaleren van zwem gerelateerde klachten. Overleg met zwemmer over het aanpassen/afbreken van de training, indien nodig contact met Joyce/Tijmen.
  3. Ouders: Signaleren van zwem gerelateerde klachten, terugkoppeling coach,Joyce of Tijmen.
  4. Fysiotherapie: Stellen van een 1e diagnose en opstellen van behandelplan, inclusief belastbaarheid van zwemmer in trainingen en wedstrijden.
  5. Huisarts/Med. specialist: Stellen van second opinion door gebruik van specialistisch diagnostische apparatuur en multi disciplinaire benadering (orthopeed & sportarts).
 • Fysiotherapeuten

  Onze fysiotherapeut is Joyce van Baak. Zij wordt geassiteerd door Tijmen Rensink. Tijmen is op dit moment nog in opleiding.

 • Fysiomomenten

  FysiomomentFysiotherapeut
  Maandag 17.15 - 19.15 (om de vier weken)Tijmen Rensink (i.o)
  Dinsdag: 17.00 - 19.00 (om de vier weken) Joyce van Baak / Tijmen Rensink (i.o)
  Woensdag: 19.00 - 20.00 (om de vier weken)Joyce van Baak / Tijmen Rensink (i.o)